Στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Μαυριωτίσσης, κτίσμα του 11ου αιώνος, λειτούργησε σήμερα, Τετάρτη της Διακαινησίμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μεταπασχάλια συνάντηση των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, ανταλλάσσοντας τις αναστάσιμες ευχές.

Συμπροσευχόμενος στο Ιερό βήμα ήταν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, συνοδευόμενος από συνεργάτες του κληρικούς και λαϊκούς, ο οποίος επισκέπτεται κάθε χρόνο την Καστοριά τέτοια μέρα.

Αμέσως μετά τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού και η προσκύνηση των Ιερών Λειψάνων.

Τέλος, ακολούθησε κέρασμα για τους Ιερείς και όλους τους πιστούς στο Αρχονταρίκι της Μονής.

kastorias_maurotissis1 kastorias_maurotissis2 kastorias_maurotissis4 kastorias_maurotissis6 kastorias_maurotissis7kastorias_maurotissis3 kastorias_maurotissis8 kastorias_maurotissis5 kastorias_maurotissis10 kastorias_maurotissis11 kastorias_maurotissis12 kastorias_maurotissis9 kastorias_maurotissis14 kastorias_maurotissis15 kastorias_maurotissis16 kastorias_maurotissis17 kastorias_maurotissis18 kastorias_maurotissis19 kastorias_maurotissis20Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.