Σάββατο των Αγίων Θεοδώρων, 24 Μαρτίου 1956; Κάθοδος της Αγίας Εικόνος. Διακρίνονται ο τότε Ηγούμενος και μετέπειτα Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Στέκας, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Αντώνιος Καμπάνας και Βασίλειος Αθυμαρίτης και η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παλαιοκάστρου Φεβρωνία Αναργύρου.Χαρακτηριστικό της φωτογραφίας και της αλλαγής των εποχών: Όλες οι Μυκόνιες, κάθε ηλικίας, φορούν την παραδοσιακή νησιώτικη μανδήλα, ενώ ο δρόμος Χώρας-Άνω Μεράς ήταν χωματόδρομος.

tourliani4Σάββατο του Λαζὰρου, 1 Απριλίου 1972. Διακρίνεται ο τότε Μητροπολίτης Δωρόθεος Α΄ Στέκας, ο και σήμερα Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, Αρχιμ. Φιλάρετος Γεροντάρης, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Αντώνιος Καμπάνας και Βασίλειος Αθυμαρίτης και ο τότε Ιεροδιάκονος της Μονής Ιγνάτιος Μηλιός.

 tourliani3 tourliani1 tourliani2

 Σάββατο του Λαζάρου, 18 Απριλίου 1981: Διακρίνονται ο τότε Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Α’ Στέκας, ο τότε Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου και σήμερα Μητροπολίτης Δωρόθεος Β’ Πολυκανδριώτης και ο τότε Διάκονος-Καθηγητής Γυμνασίου Μυκόνου, και σήμερα Μητροπολίτης Κιλκισίου Εμμανουήλ Σιγάλας.

tourliani5

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.