Επί τη ευκαιρία της Αποδόσεως της Εορτής των Εορτών και της Πανηγύρεως των Πανηγύρεων της Αναστάσεως του Κυρίου, τελέσθηκε η Ιερά Αγρυπνία μέσα σε κλίμα κατάνυξης, το βράδυ της 15ης προς 16ης Μαΐου 2018 στον Ιερό Ενοριακό Ναό  της Ευαγγελίστριας Αμαρύνθου.

Tης Ιεράς Αγρυπνίας, η οποία εψάλλει σύμφωνα με το Τυπικό της Αγίας μας Εκκλησίας, όπως η Πασχαλινή Ακολουθία την νύκτα της Αναστάσεως  κατα την οποίαν  προεξήρχε    ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Χαλκίδος κκ Χρυσόστομος ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο πλαισιουμένος απο τον    Πρωτοσύγκελο  Πανοσιολογιώτατο  Αρχιμ Νικόδημο Ευσταθίου  τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρεσβυτέρου Ιωάννου Μπαραμπούτη και των Διακόνων Νικολάου Πριμηκύριου και Ευγενίου Τσάλα.

Κατα την ώρα της Θείας Κοινωνίας οι πιστοί προσήλθαν στο Άγιο Ποτήριο για να Μεταλάβουν Σώμα και Αίμα Χριστού και να γευθούν την Αθάνατον Πηγή.

Αξιοσημείωτο ότι στο Αναλόγιο απέδωσε τους Αναστάσιμους Ύμνους ο Μουσικολογιώτατος Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κύριος Θεόδωρος Κοκκορίκος με την συμμετοχή άλλων Ιεροψαλτών.

Η Αναστάσιμη  Αγρυπνία της Αποδόσεως του Πάσχα είχε αναμετάδοση απο τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητρόπολεως Χαλκίδος στους 97,7.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.